Tarieven

Tarieven

Tarieven rijbewijs B
De kosten van het rijbewijs B hangen natuurlijk af van hoeveel lessen je moet volgen.  Bij Rijschool van Dam willen we je graag, door de efficiënte lesmethode, zo snel mogelijk naar je rijbewijs B begeleiden met het kostenbesparende Rijschool van Dam Basis Ris Rijles Pakket. Een voordeel is dat je zo beter weet waar je aan toe bent qua kosten. Uiteraard storten wij direct, indien je na het behalen van je praktijkexamen uren over hebt van je rijlespakket, de niet afgenomen uren terug op je bankrekening.

Met de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je autorijden in modules. Dit geeft meer structuur dan een standaard rijopleiding.
Over RIS
De RIS is een rijopleiding met een vast plan. Je leert stap voor stap autorijden in 4 onderdelen:

  1. De auto bedienen en beheersen.
  2. Makkelijke acties en verkeerssituaties.
  3. Moeilijke acties en verkeerssituaties.
  4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

De opleiding bestaat uit 4 praktijktoetsen. De eerste 2 toetsen doe je bij je RIS-opleider. De derde toets doe je bij het CBR en de vierde toets is het officiële praktijkexamen. Hier ben je extra goed op voorbereid.

Je RIS-instructeur werkt met een leerlingenkaart en jij werkt met het RIS-werkboek. Hierin zie je precies hoe ver je bent met je rijopleiding. Ook staat in het RIS-werkboek waar je nog aan moet werken en hoe je ervoor staat.

Hoe lang duurt de RIS?
Net als bij een standaard rijopleiding verschilt het per leerling hoe lang de Rijopleiding in Stappen duurt. Je doet praktijkexamen wanneer je er klaar voor bent. Je hebt echter met een RIS opleiding veel meer kans in een keer te slagen dan bij een reguliere opleiding.

Het gemiddeld aantal uren dat een leerling in Nederland nodig heeft voor hij/zij gereed is voor het praktijkexamen is rond de 35/45 uur. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de “beginsituatie”. Indien een leerling ervaring heeft met schakelen, dmv bv een tractorrijbewijs of al enig verkeersinzicht heeft kan dit aantal uren uiteraard sterk verminderen.

Na het basispakket kan er een vervolgpakket afgenomen worden a 10 lessen. Je betaald dan dezelfde prijs als het basispakket tarief.

Rijschool van Dam Basis RIS Rijles Pakket 30 uur (incl. o.a. praktijk examen, online theorie opleiding en ttt) € 2325,00 is inclusief € 75,00 pakket voordeel !!
Vervolglessen pakket a 10 lessen pakketprijs
   
Tarieven losse producten: per 1-10-2022
Gezondheids verklaring CBR, zelf in te vullen bij www.cbr.nl € 41,50
Online theoriepakket Theorietoppers € 60,00
Tussentijdse toets € 230,00
Praktijk examen € 280,00
Theorie examen, zelf te reserveren op www.cbr.nl € 37,00,
Theorie examen individueel, zelf te reserveren op www.cbr.nl € 95,00,

In het CBR Praktijkexamen zijn alle kosten meegenomen, zoals:
• reservering en verwerking examenaanvraag
• administratie en voorbereidingshandelingen
• begeleiding en gebruik lesauto vóór, tijdens en na het praktijkexamen

Ben je toch eerder toe aan je examen, dan hoef je uiteraard niet alle lessen uit je pakket af te nemen. Alle tarieven zijn incl. btw.